dinle dizin sitesi toplist Teknoloji Haberleri

22 Eylül 2016 Perşembe

Deplasman Yasağı Kalktı


Bu sezon başından beri konuşulan deplasman yasağı konusunda çıkması gereken karar nihayet bugün futbol severler için sevindirici olacak şekilde çıktı.Nihayet uzun süreden sonra deplasman yasağı kalktı. Artık seyirciler stadın kapasitesinin %5 lik kısmı kadar stada gidebilecekler.

Burada gelelim bu yasağın kalkmasından sonra acaba bu karar nereye kadar sürer veya sürmesi için neler gerekir. Eğer bu yasağın kalkmasının devam etmesi ve tüm seyircilerin stadların doldurmasının devam etmesini istiyorsak hem taraftarların hemde emniyet güçlerinin bu konuda görevlerini yerine getirmesi gerekiyor. Çünkü çok zor bir şey olmamalı. Eğer taraftarlar bir taşkınlık çıkarırsa yeni stadların özellikle kamera sistemleri var. Olmayanların yeniden kamera sistemleri kurulması gerekiyor. Taşkınlık çıkaran taraftarı bir daha stada alınmamalı ve eğer bu şekilde olay çıkaranlara ceza verilirse taraftar olaylarını önlemiş oluruz. Bu şekilde düzgün maç izlemek için giden taraftarları ayıklamış oluruz. Çünkü deplasman yasağı düzgün şekilde maç izlemeye giden taraftarların hakkını engellememeli. Pasolig de bunun için var. Pasoligde bu tarz olay çıkaran taraftarların kartlarını engellemelidir.

Son olarak bu anlatılanlar yaparsa gerçekten sadece maç izlemeye giden taraftarları stadlara çekmiş oluruz. Çünkü biliyoruz düzgün insanlar bu olaylar yüzünden maça gitmiyor. Umarım bu karar türk futbolu için hayırlı olur. Bir daha böyle yasaklar olmaz. 

İyi seyirler.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder